Džungľa plná migrantov pri Calais by mala byť už čoskoro minulosťou, aspoň to tvrdí starostka

    0
    Francúzska polícia rozoberá tábor migrantov pri Calais prezývaný Džungľa (Autor: TASR)
    Napriek snahám o vysťahovanie utečencov z Džungle ich v tábore na pokraji Calais stále zostáva podľa oficiálnych odhadov viac ako štyritisíc. Britská pobočka organizácie na pomoc migrantom Help Refugees však tvrdí, že utečencov je v tábore omnoho viac a odhaduje ich počet na sedemtisíc. 
     
    Starostka Calais Natacha Bouchartová uviedla, že zvyšok Džungle bude čoskoro minulosťou, keďže demoláciu tábora migrantov posvätil už aj francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve. Presný termín zatiaľ nepadol. „Nemôžeme si už dovoliť dlhšie čakať, potrebujeme čo najrýchlejšie vedieť, kedy a ako bude Džungľa strhnutá,“ uviedla Bouchartová. 
     
    Obhajcovia migrantov však tvrdia, že odstránenie tábora s tisíckami utečencov, medzi ktorými sú aj stovky detí, môže spôsobiť katastrofu. „Toto sú hrozné správy. Stovky detí sa stratili, keď polícia naposledy vysťahovávala tábor a to sa určite stane znova, ak britské úrady nezaistia, aby boli deti v bezpečí,“ tvrdí Josie Naughtonová, spoluzakladateľka organizácie Help Refugees na pomoc utečencom. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU.
     
    - Reklama -