Igor je jednoducho Matovič a Sulík zostane lokálnym politikom. Pustil sa do opozície známy bloger

    0
    Richard Sulík (Autor: Reprofoto: Facebook)

    Začať treba podľa známeho blogera priamo pohľadom do národnej rady. Vládnu štvroku, teda – Smer, SNS, Sieť, Most – Marec vyšktol zo zoznamu hneď. Rovnaký postoj zaujal aj k nováčikom v parlamentných laviciach  – Kollárovi a Kotlebovi. Do hlbšieho rozboru sa však pustil pri Obyčajných ľuďoch a liberáloch zo SaS. 

    „Igor je prosto Matovič, čo nie je urážka, ale charakteristika, Lipšic sotva z pozície druhého muža v desaťpercentnej strane (strane?) môže hrať prvé husle v krajine. Nechajte Obyčajných ľudí hovoriť, čo je zlé, len od nich nečakajte, že to budú robiť dobre,“ hodnotí Obyčajných ľudí bloger na portáli Denníka N. Ten ďalej polemizuje nad otázkou: „Čo to OĽaNo vlastne chce?“

    Na mušku si ďalej vzal už spomínanú SaS. „…som presvedčený, že Richard Sulík osobnostne nemá na to, aby bol viac ako lokálnym politikom. Nedokáže byť inšpiratívny, nikdy nebude skutočnou osobnosťou, jeho pohľad je príliš obmedzený…,“ nešetrí kritikou Marec.

    Bloger v texte opísal aj svoju stranu snov, ktorú pracovne nazval SIS – Skoro ideálna strana. V štyroch bodoch zhodnotil jej vlastnosti. Mala by oplývať pozitivitou a úprimnosťou. No zároveň ju Marec opisuje ako inkluzívnu. „SIS sa nebude riadiť výkyvmi verejnej mienky, ale snažiť sa ju formovať, lebo bude mať princípy, z ktorých neustúpi,“ píše. V poslednom bode podčiarkuje „občianskosť“ strany. „SIS povie, že nič na svete nie je viac cool ako byť občanom,“ dodáva na záver.

    .

    - Reklama -