Svetoznámy spevák bedáka: Stal som sa obeťou Putinovej propagandy

    0
    Prezident Ruskej federácie Vladimír Putin (Autor: SITA)

    Prokremeľské médiá v posledných dňoch informovali o tom, že sa Lindemann v priebehu koncertu Rammstein pochvalne vyjadroval o ruskom prezidentovi Putinovi. Samotný frontman vplyvnej hudobnej skupiny však niečo také popiera a uvádza všetko na pravú mieru. „Je to úplná hlúposť. Stal som sa len obeťou Putinovej propagandy. Nikdy som ruského prezidenta nechválil,“ konštatuje Lindemann s tým, že za ním len prišli priatelia ruského promotéra Eda Radnikova a „vrazili“ mu do ruky iPhone s Putinovou podobizňou.

    „Povedali mi, že telefón mi posiela ruský prezident, a potom sa ma spýtali, ako sa mi páči Moskva. Zdvihol som palec a povedal im, že Moskva je skvelé mesto. A to bolo všetko,“ cituje Bild Lindemannovo vyhlásenie. Moskovský koncert sa konal 19. júna a v priebehu nasledujúcich dní si prokremeľské médiá upravili vyjadrenie nemeckého hudobníka na svoj obraz. „Nemecká kancelárka Merkelová sa nemôže pochváliť takou popularitou, akú má Putin. Mám ho rád. Na rozdiel od mnohých iných to nie je žiadna bábka, ale tvrdý vodca,“ citoval údajné výroky speváka Sputnik.

    Všetko popiera

    Lindemann mal potom podľa k Putinovmu režimu lojálneho Sputnika povedať, že všetky politické útoky proti Rusku sú krajne nespravodlivé. „Rusko len háji svoje záujmy. Sankcie by, naopak, mali byť smerované proti tým, ktorí hrajú neférovú hru a vyvolávajú medzinárodné konflikty. Všeobecne som presvedčený, že svet zachráni muzika,“ mal údajne vyhlasovať Lindemann po koncerte. V nemeckom denníku Bild však všetko popiera a tvrdí, že z princípu on ani ďalší členovia kapely podobné politické vyjadrenia neposkytujú.

    Bez ohľadu na to, ako to bolo v skutočnosti s vyjadrením Lindemanna, ruského prezidenta predsa len podporuje pár známych tvárí zo Západu. Medzi hlavných priaznivcov patrí oceňovaný francúzsky herec Gérard Depardieu, ktorý dokonca získal pred tromi rokmi ruské občianstvo. Tento rok šesťdesiatosemročný predstaviteľ mnohých výrazných hereckých postáv sa nijako netají svojou náklonnosťou k Rusku aj Putinovi, ktorého dokonca prirovnal k Jánovi Pavlovi II. Svoj nový život si veľmi pochvaľuje, a dokonca priznal, že sa chce učiť ruštinu. Aké pokroky v tomto smere urobil, však nie je doposiaľ známe.

    Nemenej vplyvného priaznivca získal Vladimir Putin v známom predstaviteľovi amerických akčných filmov Stevenovi Seagalovi, ktorý v minulosti uviedol, že zvažuje možnosť požiadať o ruské občianstvo. Pred dvoma rokmi dokonca so svojou kapelou koncertoval na Kryme a verejne podporoval proruských separatistov. Seagal potom niekoľkokrát verejne priznal, že ruského prezidenta považuje za svojho priateľa. Podľa informácií médií sa Seagal a Putin pomerne pravidelne stretávajú, aj keď vzhľadom na ich nabitý program to zase nie je tak úplne často.

    autor: Josef Provazník

    - Reklama -