A TERAZ SI TO VYPIJETE Danko sa chce stať premiérom, to je jednoznačné, analyzuje politiku extanečník SND Milan

    0
    Milan, extanečník SND. (Autor: pk)

    Robia si slovenskí politici svoju robotu?

    Nie, je tam skrátka neporiadok. Je to spôsobené najmä tým, že Smer, aby sa udržal pri moci, tak si k sebe vtiahol Sieť, SNS, ktorá sa možno vtiahla aj sama, a potom aj Most-Híd. Čudujem sa takým ľuďom, ako sú vedúci predstavitelia Most-Híd. Napríklad takým serióznym ľuďom, ako je predseda výboru pre zahraničné záležitosti, že sa podpísal pod niečo takéto. Divím sa mu a aj ďalším z Mosta, že sa nechali takto ošibať.

    Čo podľa vás stojí za tým, že vznikla takáto koalícia?

    Chuť moci. Zrejme si mysleli, že je to ich posledná šanca, ako sa uplatniť v parlamente. A SNS si robí svoju politiku. Predseda parlamentu Andrej Danko sa chce cieľavedome stať premiérom. To je jednoznačné.

    Myslíte si, že sa kauza Bašternák niekedy vyšetrí?

    To by sa musela zmeniť vláda a museli by vymeniť políciu. Prokuratúra by sa musela úplne prekopať, pretože tam sú ľudia ešte spred roku 1989, čiže komunisti. V polícii to isté.

    Ak by ste boli politik, akým otázkam by ste sa venovali?

    Ja by som v živote politikom nebol, pretože to je hnus. V súčasnej situácii určite nie. Obdivujem ľudí, ako je Lipšic, Matovič a Sulík, že vôbec sú ešte schopní proti takýmto komunistom a eštebákom bojovať. Musím povedať, že revolúcia bola veľmi, ale veľmi jemná. Ja by som komunistickej strane aj jej pozostatkom zakázal pôsobenie nielen na 50, ale rovno na 100 rokov.

    - Reklama -