Podnikanie v erotickom biznise? Okolo nového šéfa pozemkového fondu sa vynárajú zaujímavé otázky

    0
    Generálny riaditeľ Slovenského pozemkového fondu Dušan Hačko a ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Gabriela Matečná (SNS) (Autor: TASR)

    Dušana Hačka, ako stranícke nominanta SNS, na návrh vlády uviedla do funkcie generálneho riaditeľa Slovenského pozemkového fondu (SPF) začatkom júna ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná (nominantka SNS). V tejto pozícii vystriedal Hačko práve ju. Zdá sa však, že Hačko má okrem novej pozície za sebou aj pestrú podnikateľskú činnosť, na ktorú redakciu Parlamentných listov upozornil čitateľ. 

    Podľa výpisu z internetového obchodného registra Hačko figuruje ako spoločník i konateľ v eseročke BLACK SUN, ktorej portfólio je naozaj rozmanité a popri prevádzkovaní streľnice či služieb súvisiacich so skrášľovaním tela sa v ňom nachádza i prevádzkovanie erotického salónu. Práve na posledne menovaný fakt sme sa opýtali i samotného Hačka, presnejšie pozemkového fondu, ktorému šéfuje. „V prípade vami označených činností ide o tzv. voľné živnosti, ktoré si spoločnosť nechala ako predmety podnikania zapísať v roku 2013 na základe požiadavky klienta, ktorý mal záujem o odkúpenie spoločnosti od JUDr. Hačka. K realizácii predaja spoločnosti nakoniec nedošlo,“ reagoval hovorca Slovenského pozemkového fondu Martin Kormoš na otázku, či má Hačko podnikateľské  skúsenosti v oblasti erotických služieb. „S prevádzkou vami označených predmetov podnikania spoločnosť nezačala, lebo to nikdy nebol zámer jej založenia,“ dodal Kormoš.

    „Zároveň dodávame, že JUDr. Hačko v lehote do 30 dní od vymenovania do funkcie previedol svoj obchodný podiel v spomínanej spoločnosti a podal návrh na príslušný obchodný register za účelom zápisu tejto skutočnosti. Vzhľadom na to, že zápis v obchodnom registri má len deklaratórny účinok, v súčasnosti už generálny riaditeľ SPF JUDr. Hačko nie je spoločníkom ani konateľom v žiadnej obchodnej spoločnosti,“ vysvetlil ešte hovorca pozemkového fondu. Hačko však nie je v štátnej služne žiadnym nováčikom, v minulosti pracoval ako hlavný štátny radca na ministerstve financií a od roku 2010 až 2012 bol riaditeľom Daňového úradu v Snine.

    O stanovisko sme požiadali i ministerku pôdohospodárstva Gabrielu Matečnú, ktorá nám prisľúbila vyjadrenie po tom, ako sa vráti z Bruselu.

     
    Výpis z obchodného registra online k dispozícii TU.
     
    - Reklama -