Trump Clintonovú nikdy nemôže poraziť, hlásili experti. Tu je najnovší prieskum

    0
    Donald Trump (Autor: SITA)

    Hillary Clintonová stále zostáva oficiálnou favoritkou všetkých prieskumov verejnej mienky, aj napriek tomu sa však Trump statočne doťahuje. Minulý týždeň oboch kandidátov delilo 9 %, Clintonová mala nadpolovičnú väčšinu a Trump iba 42 %.

    Nové čísla však ukazujú, že Clintonovú by volilo 49 % a Trumpa 45 % voličov. To však podľa Slobodného fóra mohlo byť ovplyvnené zahrnutím kandidáta libertariána Garyho Johnsona do prieskumu, ktorého účasť však výsledky volieb nijako výrazne neovplyvní.

    Štáty ako Michigan či Florida, kde žije zmes demokratov aj republikánov, však zatiaľ podávajú úplne nejasné dáta o možných výsledkoch a nemožno tak vôbec nič predvídať dopredu.

    Kandidátov však ešte čakajú stranícke konventy, na ktorých má dôjsť k oficiálnemu potvrdeniu ich nominácie.

    Demokrati majú jasno, teda aj Clintonová má nomináciu spolu s podporou strany vo vrecku, na druhej strane republikáni sa svojho víťazného kandidáta podporiť zdráhajú.

    Niektorí prominentní republikáni sa už dopredu z konventu ospravedlnili. Boli medzi nimi napríklad prezidentský kandidát Jeb Bush či senátor Lindsey Graham. „Iste tam bude zábava, budem sa pozerať na televíziu,“ vyhlásil Graham.

    Celý text TU.

    - Reklama -