Šéf tajnej služby: Sme na pokraji občianskej vojny

    0
    Francúzski policajti (ilustračné foto) (Autor: SITA)
    Situácia vo Francúzsku je podľa generálneho riaditeľa francúzskej Vnútroštátnej bezpečnosti Patricka Calvara mimoriadne krehká. Pred parlamentnou komisiou šéf bezpečnostnej komisie uviedol, že „sme na sklonku občianskej vojny“. Podľa francúzskeho denníka Le Figaro z Calvarových slov vyplýva, že k stretu medzi ultranacionalistami a migrantmi musí skôr či neskôr nevyhnutne dôjsť. 
     
    Stačia vraj dva alebo tri útoky podobné tým, ktoré sa stali v Kolíne počas novoročných osláv, keď 1 200 žien polícii nahlásilo, že sa stali obeťami sexuálneho obťažovania zo strany migrantov. Podľa jednej z najnovších štúdií, založenej na policajných záznamoch, však tieto útoky ani nárast kriminality nijako nesúvisia s počtom migrantov, ktorí vlani pricestovali do Nemecka v miliónovom počte. 
     
    O novom prieskume kriminálnej zodpovednosti migrantov v Nemecku sme písali TU
     
    Nemecká polícia zaznamenala sexuálne útoky migrantov na ženy počas novoročných osláv nielen v Kolíne, ale aj ďalších mestách. Krátko po udalostiach sa zdvihla vlna kritiky za to, že sa polícia neunúvala zverejniť presné štatistiky o počte a pôvode podozrivých. Zamlčiavané boli aj informácie o povahe útokov a o tom, že išlo v mnohých prípadoch nielen o obťažovanie, ale o znásilnenie. 

    Varovný prst tajných služieb

    Polícia zdokumentovala počas silvestrovskej noci stovky prípadov, do ktorých je pravdepodobne zapletených až 2-tisíc mužov z viacerých miest. Prevažne však z Kolína a Hamburgu, odkiaľ pochádza vyše polovica všetkých novoročných oznámení o sexuálnych útokoch migrantov. 
     
    Z dvoch tisícok podozrivých však polícia dokázala spoľahlivo identifikovať len 120 z nich, ale ani zďaleka nie všetci boli migranti. Cudzincov bola len polovica. 
     
    Nielen šéf francúzskej vnútroštátnej tajnej služby, ale aj ďalší jeho kolegovia z bezpečnostných agentúr iných Európskych krajín varujú, že akékoľvek, aj nepodložené obvinenia o kriminálnych činoch migrantov môžu veľmi rýchlo naštartovať ešte väčšiu vlnu krajne pravicových tendencií, než akej sme v súčasnosti svedkom.  
     
    V máji varoval pred týmto nebezpečenstvom bývalý šéf britskej MI6 Richard Dearlove, ktorý uviedol, že povstanie vedené ultrapravicovými populistami je na spadnutie, ak si vlády neporadia so súčasnou migračnou krízou. Už aj Angela Merkelová priznala, že vlaňajšia vlna utečencov bola využitá na „pašovanie teroristov“ do Európy. O tejto téme sme písali TU
     
    - Reklama -