A TERAZ SI TO VYPIJETE Kotlebovcov zatvorte do Dachau. Nešetril kritikou predavač kníh, ktorý hrával futbal s Galkom

0
Peter, vedúci antikvariátu. (Autor: pk)

Čomu sa podľa vás venujú slovenskí politici?

Fico robí veľkú sieť. Dosadil si generálneho prokurátora za pomoci Gašparoviča a keď je treba, tak predsedníčka ústavného súdu generálneho prokurátora potlačí správnym smerom a Ficov veľký kamarát je aj pán Jasovský. A to je akože opozičný politik, ktorý vlastne spal na najvyššom kontrolnom úrade. Harabin ten už neposlúcha, tak toho už odstavili. Takže tu vládne Ficova sieť a nikto sa nemusí báť, že by napríklad niekto skočil po ministrovi vnútra.

Okolo vlády Roberta Fica a ministra vnútra to je v súčasnosti vďaka kauze Bašternák trochu naštrbené…

Nie je to naštrbené. Nesúhlasím, podržia ho ľudia. Do kultúrneho domu naženie babičky 8. marca, a on sprostý nie je, politiku robiť vie, dane vie robiť. Však dépeháčku spravil veľmi dobre. On robiť vie, no ale…

Takže podľa vás sa vláda Smeru ešte neblíži ku koncu?

Nie, ešte neskončila. Oni sa tým netaja, že sú bývalí eštébáci a bývalí komunisti. Jedna tretina ľudí v 89. roku boli komunisti, prokomunisti, eštebáci, proeštebáci, rodiny eštebákov a podobne. Keby teraz na Kube bola revolúcia, všetky vládne posty tam obsadia Castrovi ľudia, lebo sú všade po úradoch. To musí, skrátka, vykapať. Fico bude vládnuť bez problémov ešte desať rokov.

Čo hovoríte na predvolebný slogan Smer-SD: Robíme pre ľudí?

Teraz som to vysvetlil. Oni pre ľudí robia. Minister financií je veľmi schopný a inteligentný človek, no čo z toho, keď z rozpočtu zmiznú dve miliardy? Príde kamarát, urobí na papieri A4 nejakú analýzu za 500-tisíc, príde druhý kamarát, spraví rozbor neviem čoho, dákej plte na Dunaji a vypýta si daľších 500-tisíc. Však ako tvrdili, že vyšetria Gorilu. Manžel predsedníčky toho úradu dostal presne tie peniaze, ako to tvrdil ten z Penty. A policajti to podobne ako Remiášov prípad nevidia. Skrátka to vidieť nemôžu.

Spomenuli ste Gorilu, v súčasnosti politickým dianím zarezonovala kauza Bašternák. Myslíte si, že sa niekedy vyšetrí?

Pokiaľ tam je Fico, tak, samozrejme, že nie. Nie je šanca, lebo obyčajní ľudia tomu nerozumejú. Napríklad taká nejaká babička z lazov, však vidíte, koľkokrát dajú peniaze cudzím ľuďom. Títo ľudia nie sú schopní posúdiť situáciu. Fico potrebuje 25 percent, SNS má 15 percent… Stále to bude 40 percent vo voľbách. Bugár s nimi tiež rád pôjde.

Niektoré zo strán, ktoré v súčasnosti so Smerom tvoria vládnu koalíciu, pred voľbami voči nemu dosť ostro vystupovali. Prečo si myslíte, že si s ním nakoniec podali ruku a začali s ním spolupracovať?

Pre peniaze. Pozrite sa na toho zo Siete, čo sa tak zosmiešnil…

Radoslava Procházku?

Áno. Ukazoval im to už šéf Obyčajných ľudí, že už pri kampani nechcel zaplatiť depeháčku, keď si chcel v tom jeho časopise kúpiť nejaké tie práva. Ako sa volá predseda Obyčajných ľudí?

Igor Matovič…

Áno, ten už o ňom (Procházkovi – pozn. redakcie) hovoril, že nie je férový človek. Šesť percent sa našlo, zvolili ho, Ficovi to pomohlo a on je teraz mŕtvola.

Čaká podľa vás Radoslava Procházku ešte nejaká politická budúcnosť?

Nie a nemá ju už ani ako človek. On, keď dôjde dakam do partie, tak sa zaňho budú hanbiť a budú ho posielať preč.

Aký máte názor na opozíciu? Robia si podľa vás svoju robotu?

Keď bola opozícia za Radičovej vlády, to bol spolok baranov. Všetci chodili za Ivetou a každý si chcel presadzovať svoje. Oni nemajú taký prehľad ako Fico. Ten má veľmi dobrý úsudok a to isté platí aj na jeho ministra vnútra. V opozícii hocičo vykvákajú a hocičo povedia. S Ľubošom Galkom som napríklad hrával futbal. No ale prečo dal odpočúvať všetkých tých ľudí? Keď má niekto iný názor, tak má iný názor. Niekoho odpočúvať, to vôbec nebolo funkčné. Tým sa zrazil na kolená. Už z neho nebude minister, nikto ho už nezoberie do vlády.

Igor Matovič je podľa mňa zase veľmi striktný. Príliš nenávistný. Blbcom stále hovorí, že sú blbci. Tiež to nie je funkčné. Matovič by mal zobrať tie peniaze, čo dostal za voľby, on to neminul, a pomáhať všelijakým chudákom, ktorí žijú v chatrčiach. Tým by si spravil meno. Tomu by ľudia rozumeli.

Čo hovoríte na stranu ĽS NS Mariana Kotlebu?

Fašisti. To je špinavá politika. Doteraz tvrdili, že sa vzdajú peňazí za voľby, aby ostatným ukázali. Potom vyzvali ďalších: „Vzdáte sa, nevzdáte sa?“ Tak si povedali, ani my sa nevzdáme, milióniky si necháme. To je to isté, čo Hitler, veď sa k nemu aj hlásia. Mal by sa dať urobiť taký ústavný krok, že na dva mesiace ich zavriete do Dachau alebo Mauthausenu a nech si vyskúšajú.

Patrí táto strana do parlamentu?

V nijakom prípade, ale čo sa dá robiť. Predsa nemáte ústavný zákon, v ktorom sa píše, že môžete kopnúť do zadku každého fašistu. Bol tu jeden chlap, ktorý vykrikoval: „Na stráž!“ Tak som sa doňho obul. Povedal som, že naňho zavolám policajtov.

Myslíte si, že Kotlebovej strane rastú preferencie?

Áno, lebo ľudia tušia, že eštebáci a komunisti si spravili svoju sieť v tomto štáte, no a pretrhnú ju len fašisti.

- Reklama -