Prenasledovanie AfD? Nemeckí tajní sa zavesili na politikov krajnej pravice

    0
    Na prelome roka pobúrili nemeckú verejnosť útoky arabských prisťahovalcov so sexuálnym podtónom v Kolíne nad Rýnom na miestne ženy. (Autor: Facebook, Bear Witness Central)
    Jeden z členov AfD Wolfgang Gedeon, ktorého v marci zvolili do regionálneho parlamentu v Bádensku-Württenbersku, prirovnal popieračov holokaustu k čínskym disidentom. To však urobil ešte vo svojej knihe z roku 2012, ale hnev teraz, keď sa stal regionálnym poslancom spolkovej krajiny, vyvolali iné jeho antisemitské prirovnania. 
     
    O vyhlásenia člena AfD Wolfganga Gedeona sa začali zaujímať úrady a minister vnútra spolkovej krajiny Bádensko-Württenbersko Thomas Strobl požaduje, aby ho pozorne sledovala tajná služba. „Ak máme dôvody na sledovanie, musíme konať,“ vyhlásil Strobl. 
     
    Nie je to prvý prípad, v ktorom dali spolkové krajiny Nemecka sledovať politikov krajne pravicovej antiimigračnej strany AfD. Podobne postupovali už napríklad v Bavorsku. Politikov AfD sledujú údajne preto, aby zistili, či nešíria nenávisť voči migrantom alebo nemajú antisemitské vyhlásenia. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    .
    - Reklama -