Matoviča má každý v paži, vyhlásil Fico. A hovoril aj o pichnutí nožom do chrbta

    0
    Robert Fico (Autor: SITA)

    “Robím, koľko môžem a nemám záujem stať sa súčasťou toho politického dna, ktoré opozícia vystrája. Sú frustrovaní, lebo sa už videli vo vláde a dopadlo to inak. Je preukázateľné, že niektorí predstavitelia opozície sú podozriví z trestných činov a takto si vytvárajú imunitu,” myslí si predseda vlády. Podľa jeho slov sa na Slovensku začína vytvárať nebezpečná atmosféra. “Predstavte si, že niekto vyberie informáciu o vašom účte a zavesil by to do novín. Nie je možné, aby sme z človeka, ktorý porušil bankové tajomstvo, robili vlastenca. Za chvíľu sa budú hádzať kamene a aj to bude vlastenecký čin? Bude vlastenecký čin aj pichnutie politika nožom do chrbta? Nech si opozícia robí svoju prácu, nech organizuje protesty. Ale kultúra vyjadrovania klesla tak hlboko, že ma to začína vyrušovať,” priznal Fico.

    Premiér je presvedčený, že koalícia musí rešpektovať úlohy opozície, ale len do tej miery, kým opozícia postupuje demokraticky a v súlade s právnymi predpismi. “Myslíte si, že sa ma v Európskom parlamente niekto pýtal na Igora Matoviča (OĽaNO-NOVA)? Toho má každý v paži. Sme rešpektovaní a keby nás vnímali tak, ako opozícia, v živote by sa k nám takto nestavali,” myslí si. To, že opozícia vytvára napätie, je podľa premiéra škoda. “Myslel som si, že predsedníctvo opozíciu a koalíciu zomkne. Ale oni chcú len nenávisť a rozpad koalície,” povedal.

    Fico tiež zopakoval, že minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD), po ktorého odvolaní opozícia volá, má jeho dôveru. “Prečo by ju mal stratiť? Smeru-SD aj koalícii ukázal, že neporušil žiaden zákon a nikto nepredložil dôkaz, že by ho porušil. Má tiež dôveru zahraničných partnerov, patrí medzi najúspešnejších ministrov vnútra v histórii Slovenska. Útoky na neho sú iba nástroj, zajtra si vyberú Fica, potom Žigu, potom Pellegriniho,” podotkol predseda vlády s dôvetkom, že je v politike od roku 1992, ale toto sa nikdy nedialo. “Žiadam opozíciu, aby rešpektovala výsledky volieb. Vládu zostavil ich víťaz,” dodal.

    - Reklama -