Brutálne zavraždil turistku pred očami jej kamarátky a palestínska televízia ho oslavuje ako väzneného hrdinu

    0
    Kontrola izraelskej polície. Ilustračná fotografia (Autor: SITA)
    Palestinian Authority TV odvysielala minulý mesiac reportáž, v ktorej moderátor popisoval jedného z vrahov ako hrdinu. Na tento fakt upozornila organizácia Palestinian Media Watch (PMW). Tá ostro sleduje spravodajstvo televízie, ktorá pôsobí na palestínskych územiach a objavujú sa v nej aj oslavné reportáže o „mučeníkoch“. Často ide pritom o ľudí, ktorí majú na svedomí životy zahraničných turistov či izraelských židov. 
     
    Pred šiestimi rokmi sa Izraelčanka britského pôvodu Kay Wilsonová spolu so svojou americkou kamarátkou Kristine Lukenovou vydali na túru neďaleko Jeruzalema a tá sa im stala osudnou. Prežila len Wilsonová vďaka tomu, že pri útoku hrala mŕtvu. Utŕžila 13 bodných rán a desiatky zlomenín, ktoré jej útočníci spôsobili. 
     
    Jeden z vrahov však pre palestínsku televíziu nie je žiaden zločinec, ale hrdina, čo je podľa PMW neprijateľné. Izraelská organizácia Palestinian Media Watch (PMW) vznikla v roku 1996 na monitorovanie aktivít palestínskej samosprávy a spravodajstva, ktoré sa na palestínskych územiach šíri. 
     
    Celý text nájdete v angličtine TU
     
    - Reklama -