Ľudia chcú odchod Kaliňáka, ale protesty SaS a OĽaNO nepodporujú. Čím to je?

    0
    Zľava: Predseda strany NOVA Daniel Lipšic, predseda strany SaS Richard Sulík, podpredseda strany NOVA Marcel Klimek a predseda OĽaNO Igor Matovič (Autor: SITA)

    „Pre SaS a OĽaNO by to mohol byť námet na zamyslenie. Človek nemusí byť fanúšikom Smeru, aby pochyboval, či tieto dve opozičné strany majú na to, aby vládli Slovensku namiesto Roberta Fica,“ reaguje na spomínaný prieskum komentátor v texte pre Aktuality.sk.

    Krivošík podčiarkuje neuchopiteľnosť predsedu Obyčajných ľudí Igora Matoviča. Údajne mu to ide v tričku na protestoch, no za parlamentnými lavicami sa môže bežným občanom javiť ako nevyspytateľný. „Tomuto politickému subjektu by však pomohlo, keby dokázal verejnosti tlmočiť, že OĽaNO je pripravené podieľať sa v budúcnosti na vláde. A že napríklad poslanci Lipšic a Remišová sú ochotní prevziať niektoré rezorty,“ píše komentátor.

    Ten si posvietil aj na ďalšiu z opozičných strán a jej predsedu. „SaS má zase iný problém. Richard Sulík po voľbách, keď to chvíľu vyzeralo, že bude zostavovať vládu, pôsobil priam štátnicky. No dnes je opäť vnímaný najmä v polohe provokatéra, ktorý si užíva hlavne kritiku Európskej únie,“ poznamenáva komentátor.

    Predsedovi napríklad radí, aby svoj štýl trochu zvoľnil a nebol len „chodiacou kalkulačkou“. „Napríklad Peter Osuský by sem-tam mohol zobrať svojho predsedu, položiť veniec na Bradlo. Alebo by Richard Sulík popri všetkej oprávnenej kritike mohol občas aspoň verbálne prejaviť porozumenie aj pre mierotvorný rozmer európskej integrácie,“ radí Krivošík.

    - Reklama -