To už dobytok vozia v lepších podmienkach, píše pobúrený šéf KDH po jazde verejnou dopravou

    0
    Interiér autobusu bratislavskej MHD (Autor: TASR)
    Hlina na svojom facebookovom profile v piatok krátko pred sedemnástou hodinou napísal, že sa viezol päť zastávok bratislavskou hromadnou dopravou a vraj to bolo horšie ako preprava dobytka. Silný zážitok opisuje novopečený šéf kresťanských demokratov ako vždy svojsky a z tepla, ktoré vládne v autobusoch bratislavskej MHD, viní finančných žralokov z J&T. 
     
    „Neklimatizovaný autobus z dielne J&T je životu nebezpečný. To už dobytok vozia v lepších podmienkach. Niečo o tom viem, za komunistov som vykupoval dobytok, už vtedy boli prísne podmienky na prepravu,“ píše Hlina na sociálnej sieti. Podľa šéfa KDH už dnes aj dobytok a prasce prepravujú v odvetraných priestoroch a s pitným režimom. „O zvieratá je lepšie postarané ako o nášho občana, ktorý sa stal obeťou nenažratosti,“ konštatuje Hlina. 
     
    V závere svojho komentára sa Alojz Hlina pýta, prečo nemajú autobusy od spoločnosti SOR klimatizáciu. Aspoň čiastočnú odpoveď dáva stránka imhd.sk, ktorá v roku 2012 uviedla, že tender na nákup nových autobusov pre DPB vyhrala firma SOR, hoci celková cena vozidla aj s doplnkovou výbavou bola vyššia než u iného zo súťažiacich. 
     
    Firma SOR totiž podľa informácií portálu imhd.sk ponúkla klimatizáciu s dvojitým zasklením za symbolickú sumu, vďaka čomu vyhrala v súťaži. „Podľa zverejnenej faktúry bola cena klimatizácie 1 cent na vozidlo. Celkovo by doplnková výbava do všetkých 100 nových autobusov SOR NB 18 vyšla na 1 euro. Napriek tomu bola klimatizácia nainštalovaná len do 30 vozidiel, dvojité zasklenie nebolo dodané vôbec,“ píše sa na stránkach imhd.sk. 
     
     
    - Reklama -