Z úhlavného nepriateľa spojenec? V Amerike je možné všetko. A tento prípad to len potvrdzuje

    0
    Bernie Sanders (Autor: SITA)

    Dvaja demokratickí súperi o prezidentský úrad teda spoločne vystúpia ešte pred letným straníckym zjazdom vo Filadelfii, kde sa bude rozhodovať o nominantovi do novembrových prezidentských volieb. Informovala o tom vo štvrtok tlačová agentúra AP.

    Dvaja nemenovaní demokrati oboznámení so Sandersovými plánmi uviedli, že Sanders sa už blíži k rozhodnutiu oficiálne podporiť Clintonovú v zápase o Biely dom.

    Sanders už koncom júna vyhlásil: “Urobím všetko, čo je v mojich silách, aby bol porazený (predpokladaný republikánsky prezidentský kandidát) Donald Trump, pretože Trumpova kampaň je postavená na zaslepenosti, fanatizme či popieraní klimatických zmien.”

    Pracovníci kampane Clintonovej oznámili, že politička bude mať v utorok 12. júla zastávku v New Hampshire, ale nespomenuli, že na akcii sa zúčastní aj Sanders. Očakávané Sandersovo vyjadrenie podpory bude nasledovať tri týždne po skončení demokratických primárok, v ktorých bola úspešnejšia Clintonová než Sanders. Senátor za americký štát Vermont sa stále snaží presadzovať politiku, vďaka ktorej by bola strana príťažlivá pre širší okruh voličov než dosiaľ.

    - Reklama -