Slovensko je bez bohatých oligarchov, šokoval podnikateľ Kmotrík. A toto povedal o šéfovi národniarov Dankovi

    0
    Zľava: Bývalý hráč ŠK Slovan Bratislava Dušan Galis, majiteľ futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík a prezident SFZ Ján Kováčik (Autor: SITA)

    „Viete, Slovensko nie je štát bohatých oligarchov…,“ rázne poznamenal Kmotrík v rozhovore pre denník SME. Redaktor sa potom snaží zistiť, ako to podnikateľ vlastne myslel. Naozaj sa Slovensko úspešne tzv. oligarchom vyhýba?

    „Podľa toho, čo chápeme pod názvom oligarcha. To by mal byť niekto, kto niečo robí cez vládu. Ale môžu byť, veď napríklad aj v Humennom môže žiť nejaký malý oligarcha. Ale myslel som tým, že tu nemá nikto ropu, naftu a nie je tu ani žiadny plyn. Tu nikto nedisponuje takými desiatkami miliárd ako Achmetov, ktorý má polovicu Ukrajiny,“ vysvetľuje podnikateľ.

    Redaktor ďalej naráža aj na Kmotríkovo údajné prepojenie so SNS a podčiarkuje fakt, že jeden čas bol v televízii TA3 Andrej Danko „varený-pečený“. V tom čase mu mali začať rásť aj preferencie. „Je to v pohode, je to vec redakcie,“ reaguje podnikateľ na otázku, či sa šéfovi SNS v televízii nevenovalo nadmerne veľa priestoru. Zasahoval Ivan Kmotrík niekedy do výberu hostí stanice, ktorej je vlastníkom? „Počuli ste niekedy niečo také? Ja tých novinárov ani nepoznám. Môžete sa pozrieť do môjho telefónu, nemám tam ani jedného,“ obraňuje sa podnikateľ.

    Kmotrík sa v závere rozhovoru vyjadril aj k jeho „vzťahu“ so šéfom národniarov a predsedom parlamentu. „Možno sme sa stretli na futbale, ale nemám s ním žiadny vzťah. Ja takéto veci neriešim,“ dodal.

    - Reklama -