Europoslanec a predseda SaS Richard Sulík sa na sklonku minulého roka blysol svojimi kulinárskymi zručnosťami, ktoré spísal v kuchárskej knihe pod názvom Fešák nie som, ale variť viem. Pri receptoch, ktoré v knihe uvádza, mu asistoval Pavel Pospíšil, držiteľ michelinovskej hviezdy, ktorá sa udeľuje najlepším kuchárom sveta. Teraz si samouk kuchár Sulík zobral na paškál bryndzové halušky z kuchyne Európskeho parlamentu.
„Neviem, kto to vymyslel a kto obstaral recept, ale dnes sme mali možnosť si dať bryndzové halušky,“ začína svoj príspevok na sociálnej sieti predseda SaS Richard Sulík a pokračuje, že „v skutočnosti to boli gnocchi (hlavný rozdiel je v tom, že halušky sa robia zo surových zemiakov a gnocchi z varených), slanina bola zmiešaná s niečím, čo chcela byť zrejme bryndza a ak aj bola, tak len v stopových množstvách,“ opisuje pokrm liberál.
(Text pokračuje pod statusom.)
Zdroj: Facebook/Richard Sulík
V závere svojho príspevku konštatuje, že „na solídne bryndzové halušky sa to veru nechytalo, ale oceňujem snahu“ a príspevok uzatvára vyjadrením nádeje, že sa zvyšok predsedníctva vydarí lepšie.
Podobne je na tom aj europoslanec Ivan Štefanec, ktorý na Facebooku zhodnotil výkon kuchyne nasledovne: „Tieto ´halušky´ zamestnancom našej parlamentnej jedálne veľmi nevyšli, aj keď sa snažili,“ tvrdí a dodáva: „Asi im budem musieť priniesť vzorku, akú ukázali svojho času Čechom páni Lasica a Satinský…“
Zdroj: Facebook/Ivan Štvanec