Sulík krúti hlavou a takto išiel do Faraga: Svojou rezignáciou napomohol eurohujerom

    0
    Nigel Farage (Autor: TASR)

    „Celý svoj politický život sa Nigel Farage snažil o to, aby Veľká Británia vystúpila z EÚ. Jeho vystúpenia v europarlamente, keď nakladal Barrosovi a Van Rompuyovi a neskôr Junckerovi, sú legendárne,“ spomína predseda SaS v blogu pre Denník N. Upresňuje, že Farage sa síce dožil svojho vysnívaného brexitu, no stále sa k svojmu cieľu len približuje, stále ho ešte nenaplnil. Podľa saskára neboli ešte naplnené dva kroky: podanie žiadosti o vystúpenie z EÚ a ukončenie výstupových rokovaní. Upozorňuje, že Farageov nečakaný krok „dáva vietor do plachiet eurooptimistom“.

    „Od Faragea, samozrejme, nikto nečakal, že sa musí ďalších 20 rokov venovať Británii, že musí byť národohospodár, že on musí byť tým osvieteným vodcom, ktorý Britániu povedie k svetlejším zajtrajškom. Ale rozhodne sa od neho čakalo, že v tomto búrlivom období on bude tým stabilizujúcim prvkom, ktorý dá Britom dobrý pocit a nádej, že sa rozhodli správne,“ kritizuje politikovu stratégiu.

    „Skutočný problém má však EÚ, teda zvyšných 27 krajín. Ak sa presadia eurohujeri, čomu Johnson a najmä Farage svojimi rezignáciami výdatne napomohli, bude sa pokračovať v marazme. Brusel bude naďalej bojovať o viac kompetencií, viac integrácie, o ever closer union,“ upozornil Sulík.

    - Reklama -