Clintonovej nočná mora sa naplnila, jej e-mailová komunikácia z čias vojny v Iraku je voľne dostupná na internete

    0
    Hillary Clintonová (Autor: SITA)
    Už začiatkom tohto roka server WikiLeaks zverejnil časť Clintonovej e-mailovej komunikácie, ale teraz ide o ďalšie, nové dokumenty. Konkrétne ide o 1 258 e-mailov, ktoré si exministerka vymenila s rôznymi predstaviteľmi americkej diplomacie na Blízkom východe. Na verejnosť sa táto komunikácia rozhodne nikdy nemala dostať a podľa portálu Breitbart sa Julian Assange, zakladateľ WikiLeaks, tento rok už sťažoval, že spoločnosť Google komplikuje zverejňovanie Clintonovej e-mailov. 
     
    Zakladateľ serveru WikiLeaks Julian Assange už viackrát vyhlásil, že má pre Clintonovú odložených viacero veľkých únikov z databázy jej e-mailov. „Samozrejme, že ak sa dostane k moci, bude to problém pre slobodu vyjadrovania. Vieme, čo urobí. Vytvorila schému na zničenie Líbye, bola súčasťou odsunu líbyjskej výzbroje do Sýrie,“ uviedol Assange ešte vlani v decembri vo videu na portáli YouTube. 
     
    Uniknuté e-maily sú podľa portálu Breitbart dobrou príležitosťou na preskúmanie skutočného pohľadu Hillary Clintonovej na americkú diplomaciu. Odhalenie takýchto rozmerov, môže vážne ovplyvniť prezidentskú kampaň demokratickej kandidátky, ale aj jej obraz v očiach zahraničia. 
     
    Celý text nájdete v angličtine TU.
     
    - Reklama -