Zo šéfa slovenských národniarov je zrazu eurofederalista, píše komentátor

    0
    Predseda SNS Andrej Danko (Autor: Archív)
    O tom, že Danko inklinuje k myšlienkam silnejšej európskej integrácie, svedčí podľa Tkačenkovho komentára vystúpenie predsedu parlamentu v relácii O 5 minút 12. Práve v nej šéf národniarov „volal po zjednotení systému sociálneho zabezpečenia a pracovného práva naprieč Úniou“. 
     
    Danko by bol podľa svojich slov ochotný „odovzdať sa“ európskej federalizácii, ak by nám bohatšie krajiny zaplatili sociálne dávky porovnateľné so západnou Európou. Takouto rétorikou sa však podľa Tkačenkovho komentára z portálu HN Online dostáva do „eurofederalistického prúdu“ a za jeho myšlienky by sa podľa neho „nehanbili ani francúzski socialisti“, ktorí nás vinia zo „sociálneho dumpingu“. 
     
    Peter Tkačenko vo svojom komentári spomína aj Dankov „apel na rozvíjanie fiškálneho federalizmu“. Podľa komentára Danko chce, aby sociálne systémy dotovali bohatšie krajiny Európy a pýta sa, či si „v SNS myslia, že niečo také je politicky realizovateľné“. 
     
    Tkačenko tvrdí, že tak, ako platí zákon zachovania energie, platí aj zákon zachovania peňazí. „Zvýšenie dávok u nás by znamenalo ich zníženie inde, prípadne radikálne zvýšenie daní alebo zadlžovanie,“ konštatuje v komentári. 
     
    Celý text nájdete TU.
     
     
    - Reklama -