Hlas ľudu k premiérovi nedolieha, tvrdí opozícia. Pred protestami vláda dostala tisícky červených kariet

    0
    Červené karty pre vládu premiéra Robert Fica od účastníkov opozičných protestov (Autor: ReproFoto: Facebook/OĽaNO-NOVA)
    Poslanci opozičných strán SaS, OĽaNO a NOVA zorganizovali na dnes ďalší zo série protivládnych protestov. Ešte pred samotným začiatkom naplánovaným na 17. hodinu sa predstavitelia spomínaných opozičných strán zastavili na úrade vlády. Nechceli však vyjednávať s premiérom. Priniesli mu odkazy, ktoré Robertovi Ficovi zanechali účastníci predošlých protestov na „červených kartách“. 
     
    Veronika Remišová z OĽaNO spolu s Martinom Poliačikom (Sloboda a Solidarita) za sprievodu televíznych kamier zaniesli približne tisícku „červených kariet“ priamo do podateľne úradu vlády, keďže si ich premiér podľa nich neprevzal pred Bonaparte, kde má prenajatý byt od kontroverzného podnikateľa Ladislava Bašternáka. Ten čelí vyšetrovaniu v súvislosti s daňovými podvodmi.  

    Protesty aj na východe

    Na krátkej tlačovej konferencii zdôvodnili opoziční poslanci svoj krok tým, že Robertovi Ficovi doniesli odkazy od občanov, lebo podľa poslankyne Veroniky Remišovej hlas ľudí k premiérovi, zdá sa, nedolieha. 
     
    Martin Poliačik na tlačovke pre úradom vlády na bratislavskom Námestí slobody pripomenul aj protest v Košiciach, ktorého sa dožadovali samotní občania metropoly východu Slovenska. „Odišli tam poprední predstavitelia obidvoch strán,“ uviedol Poliačik s tým, že opozícia očakáva hojnú účasť odporcov vlády. 
     
    V závere videa, ktoré hnutie OĽaNO-NOVA zavesilo na svoj facebookový profil, odnášajú opoziční poslanci do podateľne približne tisícku červených lístkov a pozývajú pani za okienkom na podvečerný protest s tým, že má predsa právo vyjadriť svoj názor v proteste, keďže máme demokraciu. 
     
    - Reklama -