Beňová rozhodne na letný režim neprešla. Čo aktuálne rieši?

    0
    Monika Flašíková Beňová, poslankyňa EP (SMER-SD) (Autor: SITA)

    Napriek istej miere zlepšenia a veľkému množstvu voľných pracovných miest sú v Európe stále milióny mladých bez práce. “Ukazuje sa, že samotné finančné nástroje nestačia. Je dôležité, aby išli ruka v ruke s kvalitným odborným vzdelávaním,” uviedla europoslankyňa Monika Flašíková Beňová.

    Školy musia podľa nej vedieť pružnejšie reagovať na potreby trhu práce a zamestnávateľov. “Takáto schopnosť im však na Slovensku napriek dlho trvajúcej diskusii stále do značnej miery chýba. Výsledkom je, že veľká časť mladých nezamestnaných si u nás hľadá prácu viac než rok. V tomto sme bohužiaľ na chvoste Európy,” priblížila poslankyňa. Osobitnou výzvou je aj zamestnávanie mladých ľudí so zdravotným hendikepom. Rovnako aj pochádzajúcich z rizikových skupín obyvateľstva spojených so sociálnym vylúčením.

    “Európske peniaze nepochybne pomohli k získaniu práce mnohým mladým ľuďom. Našou úlohou je teraz zistiť v čom je možné ich vynakladanie do budúcnosti ešte viac zefektívniť. Cieľom je odbúravať neproduktívnu frustráciu, či s ňou súvisiaci čoraz častejšie sa objavujúci radikalizmus a namiesto toho ponúknuť perspektívu,” uzavrela Monika Flašíková Beňová.

    - Reklama -