O čom to Sulík točí? Je Kotlebovým nosičom vody. Kto sa pustil do liberála s takou vervou?

    0
    Richard Sulík (Autor: SITA)

    „Tak najprv tvrdili, že deň po úspešnom referende začnú s rokovaniami o vystúpení Británie z EÚ. Teraz naťahujú čas a vymýšľajú, ako to nejde. Ukazuje sa, že britskí politici iba sprosto vydierali a žiaden alternatívny plán voči EÚ nemajú,“ kritizuje komentátor pre portál Aktuality.sk. Vzápätí dodáva: „Tak, ako ho na Slovensku nemajú ani politici ako Sulík.“

    Mikeš upozorňuje, že Cameron sa viackrát pred voľbami vyjadril, že ak v referende zvíťazia euroskeptici, aktivuje článok 50 a tým sa odštartuje proces odchodu Británie z Únie. „Vyhrážal sa tým okrem iného aj pred rokovaniami s europolitikmi, keď chcel dosiahnuť nové výnimky (k tým starým) a ďalšie výhody pre svoju krajinu. Ukazuje sa, že to bolo iba hlúpe vydieranie,“ spomína komentátor.

    Podľa neho si dávajú euroskeptici po brexite poriadne načas. „Teda, keď tak verili, že bojujú za dobrú vec, nemali mať pripravený aj plán ďaľšieho postupu pre prípad svojho víťazstva?“ pýta sa Mikeš. Následne na to premostil k predsedovi SaS. Poukazuje, že napriek tomu, že sa Sulík často prezentuje ako euroskeptik, vie doceniť aj výhody Únie.

    „Tak potom, o čom točí, prečo podobne ako Cameron ani on nechápe, že Únia nemôže byť koncipovaná ako spolok, ktorý poskytuje iba výhody a že občas jej treba aj niečo vrátiť, aby bolo zase z čoho brať? Neuvedomuje si, že svojou permanentnou štvavou kampaňou proti Únii sa stáva iba Kotlebovým nosičom vody?“ pustil sa do politika komentátor.

    Mikeš podotýka, že odporcovia Bruselu a Únie nemajú žiadny alternatívny „poodchodový“ plán. Podčiarkuje tiež, že Slovensko oproti ostrovnej „veľmoci“ je len „bývalý sovietsky satelit“ a najväčšími odporcami Európskej únie sú u nás členovia a sympatizanti Kotlebovej ĽS NS. „Nám sa môže jednoducho stať, že po ceste do Putinovho náručia vymeníme „intelektuálny diktát Bruselu“ za hajlujúce fašistické hlavohrude,“ dodáva na záver.

    - Reklama -