Počas predsedníctva budeme zapínať a vypínať mikrofóny eurolídrom, vtipkuje komentátor

    0
    Logo slovenského predsedníctva v Rade EÚ (Autor: SITA)

    Každé predsedníctvo má dve úlohy. Sekerák v texte pre Aktuality.sk podčiarkuje, že Slovensko sa bude starať o plánovanie a vedenie zasadnutí Rady EÚ a jej prípravných orgánov a bude zastupovať Radu EÚ vo vzťahoch s inými inštitúciami Únie. „Povedané rečou bežného smrteľníka, Slovensko bude zapínať a vypínať mikrofóny lídrom Únie. Napríklad aj takej kancelárke Merkelovej,“ píše komentátor.

    Jeden z vytýčených cieľov Slovenska počas predsedníctva nesie názov Globálne angažovaná Európa. „Za všeobecnou frázou sa skrýva ambícia Ficovej vlády dosiahnuť to, čo sa nepodarilo ani tej Cameronovej: presvedčiť (aspoň vlastných) občanov, že Únia je dobrý a zmysluplný projekt,“ vysvetľuje Sekerák. Komentátor si ďalej kladie otázku, či je práve slovenská vláda tou najvhodnejšou pre tento významný cieľ.

    „Naozaj si slovenská vláda trúfa vyriešiť tieto výzvy a dokonca urobiť celú (!) Európu ešte významnejšou v globálnom meradle? Tá vláda, ktorej minister i premiér čelia závažnému podozreniu zo spolupráce s osobou, ktorá sa mohla dopúšťať závažnej trestnej činnosti a kde jedna z koaličných strán sa drobí v priamom prenose?“ poznamenáva.

    - Reklama -