Toto je produkcia slovenských tajných

    0
    Slovenská informačná služba - ilustračná snímka (Autor: TASR)

    Z toho bolo 212 v bezpečnostnej, 78 v ekonomickej a 62 v zahraničnopolitickej oblasti. Uvádza sa v odtajnenej Správe o činnosti SIS za minulý rok, ktorá je zverejnená na jej webovej stránke.

    Najviac správ v minulom roku, a to 252 poskytla slovenská tajná služba Ministerstvu vnútra SR. Nasledoval prezident policajného zboru s 232 spravodajskými produktami. Rezortu diplomacie bolo napríklad poskytnutých 109 správ. Prezident SR dostal 67 spravodajských produktov a premiér SR 81. Generálna prokuratúra zase 28 správ.

    Aj terorizmus, extrémizmus a korupcia

    Správy z bezpečnostnej oblasti zahŕňali kapitoly napríklad ako terorizmus, extrémizmus, nelegálna migrácia a organizovaný zločin. Správy z ekonomickej oblasti zase korupciu a klientelizmus, nehospodárne nakladanie s majetkom štátu a samosprávy či colné, daňové a finančné podvody a ohrozenie finančného systému.

    Správa o činnosti SIS za minulý rok bola prezentovaná v utorok 21. júna pred členmi Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti SIS a následne sa o nej rokovalo aj v pléne Národnej rady SR. Verejná, odtajnená časť Správy o činnosti SIS za rok 2015 je zverejnená od minulého utorka na webovom sídle SIS v sekcii Pre vás.

    - Reklama -