Ozbrojenecká dráma v Bangladéši. Medzi rukojemníkmi môžu byť aj cudzinci

    0
    Ulice bangladéšskej metropoly Dháka (ilustračné foto) (Autor: SITA)

    Podľa dostupných informácií reštauráciu Holey Artisan Bakery v Gulšáne, diplomatickej štvrti Dháky, napadla okolo 21.20 h miestneho času (17.20 h SELČ) približne deväťčlenná skupina ozbrojencov. Zákazníkov a zamestnancov zadržali ako rukojemníkov, na čo vypukla prestrelka medzi príslušníkmi ozbrojených síl a útočníkmi, ktorí tiež odpaľovali bomby.

    Pracovník reštauračnej kuchyne Sumon Reza, ktorému sa podarilo utiecť, novinárom potvrdil, že útočníci boli ozbrojení strelnými zbraňami a bombami. Podľa televíznej stanice Džamuna tiež vypovedal, že ozbrojenci na začiatku pokrikovali arabskú frázu Alláhu akbar (Boh je najväčší). Podľa informácií france 24 sa k útokom prihlásil Islamský štát. 

    Bezpečnostné sily podľa AP nasadili v okolí reštaurácie “obrovský” počet príslušníkov. Šéf elitného útvaru Prápor rýchlej akcie Benazir Ahmed sa približne dve hodiny po začiatku drámy vyjadril, že “najvyššou prioritou” je zachrániť životy ľudí uväznených vnútri.

    “Nejakí vyšinutí mladíci vstúpili do reštaurácie a začali útočiť… Chceme to vyriešiť pokojne. Snažíme sa hovoriť s útočníkmi, chceme od nich počuť, čo chcú,” povedal Ahmed. Doplnil, že niektorí z nasadených príslušníkov utrpeli zranenia.

    - Reklama -