Nebezpečnejší ako Kotleba je chrumkavý Danko. Takto si rypol poslanec s analytikom

    0
    Andrej Danko (Autor: SITA)
    Do parlamentu sa vo voľbách dostali poslanci Ľudovej strany Naše Slovensko, čo zdvihlo zo stoličiek odporcov krajne pravicových tendencií, ktoré mnohí z členov Kotlebovej strany vyznávajú či prinajmenšom aspoň vyznávali pred nástupom do národnej rady. 
     
    Okrem Kotlebu spomínajú Beblavý a Dubéci vo svojom komentári na portáli denníka SME aj Borisa Kollára, ktorý má tiež z času na čas krajne pravicové vyjadrenia na adresu migrantov. 
     
    Pred tohtoročnými voľbami do národnej rady boli vlády na Slovensku zväčša zložené zo strán jednej alebo druhej časti politického spektra, ku ktorým sa pridali menšie zoskupenia s trochu odlišnými programami, ale podľa Dubéciho a Beblavého boli tieto strany vždy akceptovateľné pre jeden z hlavných politických blokov, ktoré súperili o moc. 

    Jazýček namiesto KDH

    Po vstupe kotlebovcov, ktorých mnohí označujú za extrémistov, do parlamentu však žiaden z politických blokov, pravica ani ľavica, nezískal dosť, aby zostavil vládu. „Stredový priestor a úlohu jazýčka na váhach tak namiesto KDH či Mosta prevzal Andrej Danko a jeho Slovenská národná strana,“ píše sa v komentári. 
     
    Práve Danko je podľa Beblavého a Dubéciho jediným skutočným víťazom marcových parlamentných volieb, aj keď jeho strana získala priazeň 14 % voličov. Predseda SNS sa podľa komentára nedal po voľbách dokopy s Ficovým Smerom len tak náhodou. Strany sa podľa Beblavého s Dubécim podobajú nielen v populizme a nacionalizme, ale aj v obchodnom ponímaní politiky. 
     
    Celý text si môžete prečítať TU.
     
    - Reklama -