Bez diskriminácie. V armáde USA môžu slúžiť aj transrodoví ľudia

    0
    Vojenský konvoj (Autor: SITA)

    Pentagon ďalej spresnil, že členovia ozbrojených síl už nebudú môcť byť prepustení alebo izolovaní od armády len z dôvodu svojej transrodovosti.

    “Naším poslaním je chrániť túto krajinu a nechceme, aby nám prekážky nesúvisiace s kvalifikáciou jednotlivca bránili v nábore alebo ponechaní si vojakov, námorníkov, letcov či príslušníkov námornej pechoty, ktorí dokážu toto poslanie plniť najlepšie,” vyhlásil na margo nového opatrenia Carter.

    “Musíme mať prístup k 100 percentám amerického obyvateľstva, aby naše dobrovoľnícke sily boli schopné získavať jedincov s tou najlepšou kvalifikáciou,” zdôraznil.

    Súčasne slúžiaci vojaci, ktorí predtým museli svoju transrodovú identitu tajiť, budú môcť vystupovať otvorene, zatiaľ čo noví transrodoví odvedenci budú môcť narukovať do armády zhruba už o rok.

    Predmetné opatrenie prichádza po zmene armádnych pravidiel z roku 2011, ktoré umožnili homosexuálnemu personálu slúžiť otvorene, a úpravám z tohto roka, na základe ktorých bolo umožnené ženám zastávať všetky bojové pozície.

    - Reklama -