VIDEO Odvolávanie Kaliňáka prerušil Bugár. Pozrite si, čo ho vytočilo

    0
    Matovič v parlamente pri transparente s fotkou Bašternáka a Kaliňáka (Autor: TASR)

    „Slušní ľudia platia dane, zlodeji si žijú za ne,“ stálo na veľkoplošnom transparente rozprestretom pred rečníckym pultom v národnej rade. Kritický nápis bol vytlačený na „propagačnom materiáli“ spolu s fotkou podnikateľa Bašternáka a ministra Kaliňáka. Práve transparent, ktorý Igor Matovič (OĽaNO) mal použiť počas svojho výstupu ako pomôcku, sa stal dôvodom prerušenia schôdze. K tomu došlo krátko pred piatou hodinou a postaral sa o to predsedajúci Béla Bugár. O minikauzičke spoza múrov národnej rady informoval v live výstupe na Facebooku poslanec Jozef „Jofo“ Viskupič (OĽaNO). Ten dal vo videu slovo parlamentným kolegom Richardovi Vašečkovi (OĽaNO) a Alanovi Suchánkovi (OĽaNO).

    Vašečka informoval, že za Bugárovým pokynom dokonca stál Andrej Danko. „Ja o žiadnom takom rozhodnutí predsedu neviem. Ja viem, že sme sa dohodli, a platilo to aj v minulom volebnom období, a mám za to, že to platí aj teraz, že počas svojho vystúpenia môžeme použiť nejaké vizualizácie a pomôcky,“ vysvetľuje poslanec.

    Taktiež upozornil, že Matovič nie je jediný, kto sa k takýmto pomôckam v národnej rade už uchýlil. „Nedávno som videl fotografiu asi z roku 96, kde Béla Bugár, ktorý to teraz urobil, stojí s transparentom počas vystúpenia Ivana Lexu, a drží transparent, na ktorom je napísané bandita,“ oboril sa na Bugárovu adresu.

    „Mne sa ten text veľmi páči, ten text je pekný a výstižný a Igor povedal, že to neodstráni, my to tiež neodstránime, a dokonca to budeme brániť,“ na adresu pútača sa vyjadril aj poslanec Suchánek. Nakoniec prezradil svoj názor aj samotný Viskupič, ktorý celý live prenos sprostredkoval. „Dúfam, že tieto srandovné hry, ktoré tu predvádzajú poslanci Smeru, Mosta-Híd a Siete, teda franforcov Siete, prestanú a bude tá schôdza prebiehať dôstojne,“ podotkol poslanec.

    Odvolávanie Roberta Kaliňáka museli prerušiť. Zdroj: Facebook/Jozef Viskupič

    - Reklama -