Droba sa pustil do ostrej kritiky Smeru, Ficovi však nečakane zložil poklonu

    0
    Poslanec za SaS Juraj Droba (Autor: SITA)

    Europoslanci Boris Zala a Monika Flašíková-Beňová už viackrát verejne vyjadrili svoj postoj k súčasným kauzám ich strany a kritiku smerovali aj do vlastných radov. „Aj keby som uveril, že títo dvaja odbojári zakladali Smer s úprimnou pohnútkou, že to bude moderná sociálno-demokratická strana, neverím, že s takouto pohnútkou sa stotožnila aj väčšina zakladateľov,“ myslí si Juraj Droba.

    Podľa neho sa europoslanci svojimi aktuálnymi vyjadreniami snažia tlmočiť, že Smer zišiel z cesty a dostal sa na akúsi šikmú plochu. Podľa Drobu sa však mýlia. „Sudičky Smeru vložili do kolísky dve základné vlastnosti a tie sa časom rozvinuli do dnešných obludných rozmerov. Nebola to pritom žiadna sociálna demokracia,“ píše poslanec v blogu v denníku SME. „Bol to populizmus a zneužívanie štátu na osobné obohacovanie sa,“ vysvetľuje Droba.

    „Europoslanci Zala a Flašíková-Beňová sú skrátka v nesprávnej strane. A vyzerá to tak, že od samého začiatku,“ myslí si liberál a poukazuje aj na fakt, že obaja poslanci odišli do europarlamentu.

    Droba však Robertovi Ficovi vystrúhal aj poklonu. „Musím však uznať, že takto dlho vodiť za nos nielen voličov, ale aj ľavicových intelektuálov, vyžaduje majstrovstvo,“ myslí si liberál o lídrovi Smeru. Najsilnejšia z koaličných strán však podľa Drobu nie je ľavicou, „ale zoskupením oportunistov, ktorým by poslúžila akákoľvek ideológia, ktorá vie prilákať hlasy“. Za jediné pozitívum vládnutia Smeru na Slovensku označil liberál „marginalizáciu slovenských komunistov“.

    Podľa saskára sa strana Smer na Slovensku nesnaží o sociálnu demokraciu tak, ako ju poznajú v Európskej únii. „Namiesto toho vytvorili ľavicovú potemkinovskú dedinu, kde sa môže operovať aj s tými najnižšími ľudskými pudmi – triednou nenávisťou či otvoreným rasizmom,“ nešetrí Smer Droba.  

    - Reklama -