Budúci šéf tajných je vraj kompetentný

    0
    Slovenská informačná služba - ilustračná snímka (Autor: TASR)

    Ministri dnes vyjadrili súhlas so zmenou v čele SIS. Doterajšieho šéfa služby Jána Valka by mal nahradiť Šafárik. Gajdoš nepotvrdil, že ide o nominanta SNS, ako sa to spomína v kuloároch. “Sú určité koaličné dohody, o ktorých viete. Toto je jednoznačná personálna právomoc pána predsedu vlády a k tomu sa ja nebudem vyjadrovať,” zdôraznil.

    Minister uviedol, že Šafárika osobne nepozná. “Som presvedčený, že všetci ľudia, ktorí sú nominovaní a schválení, sú kompetentní,” povedal s tým, že on osobne s novým riaditeľom SIS pracovať nebude. “Každý nadriadený, keď si môže, si vyberá podriadených takých, s ktorými stopercentne dokáže splniť úlohy,” doplnil.

    Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD) uviedol, že zmenu na čele SIS berie na vedomie. “To sú veci, ktoré sa riešia na úrovni predsedov koaličných politických strán,” vysvetlil. “Moje očakávania od spravodajskej služby sú, samozrejme, profesionalita a dobrá spolupráca s mojím rezortom, tak ako to bolo doposiaľ,” doplnil Lajčák.

    Návrh na menovanie Šafárika odobrený vládou predloží jej predseda Robert Fico (Smer-SD) prezidentovi Andrejovi Kiskovi. Súčasný šéf SIS požiadal o uvoľnenie z funkcie.

    - Reklama -