Poslankyňa urážala Rómov: Správajú sa horšie ako potkany

    0
    Súbor Sare Roma počas vystúpenia na galaprograme 8. ročníka festivalu Gypsy Fest. Ilustračná fotografia (Autor: SITA)
    Vyjadrenia bardejovskej poslankyne namierené proti Rómom sú podľa portálu Aktuality.sk výsledkom sporu o predaj budovy bývalého Centra voľného času, o ktorom radnica rozhodla minulý štvrtok. Spor vládol aj vo veci odmien konateľov mestských spoločností v Bardejove a všetko vyústilo do osočovania Rómov. 
     
    Budovu, kde sídlilo Centrum voľného času v Bardejove, sa radnica rozhodla predať aj s pozemkom, lebo stavba chátrala. Počas diskusie namietal proti predaju mestského majetku bardejovský bloger Štefan Drevenák s tým, že mesto predajom príde o svoje historické dedičstvo. 
     
    „Vy sa nestarajte do našej kultúry, ale radšej sa starajte, aby ste nemali pred bytom bordel,“ odkázala údajne poslankyňa Kučová blogerovi. Všetko potom pokračovalo na sociálnej sieti, kde regionálna politička ešte viac pritvrdila.
     
    Vo svojom pondelkovom komentári, z ktorého citujú Aktuality.sk, Kučová tvrdí, že bloger nesiaha primátorovi Bardejova ani po členky a preto si o neho nemá „otierať ústa“. „Radšej sa postarajte, aby vaši súkmeňovci nerobili neporiadok okolo kontajnerov, aby sa správali ako ľudia a nie ako potkany…“ napísala poslankyňa. 
     
    Celý text nájdete TU.
     
    - Reklama -