Toto má brexit spoločné s našimi marcovými voľbami, hodnotí podpredsedníčka Šance

    0
    Zástava EÚ a britská zástava pred Európskym domom v Londýne (Autor: TASR)

    „Jedno, čo však môžeme už s istotou povedať aj teraz, je fakt, že Briti sa stali obeťou klamstva rovnako ako my pri posledných voľbách,“ komentuje v blogu Jaroslava Lukačovičová z neparlamentnej Šance.

    Tá upozorňuje, že Nigel Farage podvodne nalákal Britov na odchodovú politiku pomocou klamlivej kampane. „My ľudia sme veľmi ľahko ovplyvniteľní. Stačí na nás použiť vhodný marketingový nástroj, udrieť na citlivú strunu a ukázať aspoň náznak svetla na konci tunela. Presne to použil hlavný zástanca odchodu Veľkej Británie v rámci kampane, keď ľuďom vyčíslil, koľko libier denne odchádza do Európskej únie a koľko peňazí by teda mohlo ostať doma,“ píše podpredsedníčka. Ďalej dodáva, že šéf UKIP už pár hodín po referende prezradil, že kampaň bola klamlivá.

    Lukačovičová brexit prirovnáva k našim nedávnym parlamentným voľbám. „Po voľbách sa stalo, čo voliči, opití politickým marketingom, nečakali. Na scénu sa dostali extrémistické riešenia a zoskupenia, ktoré politickými stranami možno nazývať len so značnou dávkou fantázie, a najhorší zo všetkého bol fakt, že strany, ktoré svojich voličov lákali na fakt, že s Ficom nepôjdu, s ním nakoniec do vlády išli. Fico, hoci teoreticky neobmedzenú moc nemá, prakticky ju má naďalej,“ opisuje.

    - Reklama -