Farageov brexit je návod pre extrémistov. Varuje komentátorka

    0

    Podľa komentára Viery Žúborovej brexit uštedrí facku najmä európskym štandardným stranám a odhalí ich slabiny. „Tou slabinou je ich konzistentnosť a stabilita v nemennosti. Ich problémom je neschopnosť dlhodobo poukazovať na jeden problém – a riešiť ho. Pretože snaha štandardných politických strán je pohltiť čo najviac tém, čím im rastie potenciálny počet voličov,“ píše v komentári pre portál Aktuality.sk.

    Žúborová taktiež zdôrazňuje, že šéf britskej strany UKIP Nigel Farage tak dlho poukazoval na jednu chybu, až sa z nej tá chyba aj stala. „Nigel Farage ukázal protisystémovým antistranám, skeptickým stranám, ale i iným stranám vybočujúcim z normálunávod. Návod, cez ktorý jasne hovorí, že ak neustúpite a dlho budete sústredene ťukať špendlíkom do skla, raz sa rozbije,“ upozorňuje komentátorka.

    Tá ďalej podčiarkuje, že obavy európskych lídrov sú oprávnené, ale zameriavajú sa zlým smerom. Problém už údajne nie je v Británii, ale v ďalších krajinách, ktoré v Únii pretrvávajú. „Tam sú tieto hlasy zatiaľ v bdelej kóme, čakajúc na to, kým sa niekto nenájde – druhý Nigel Farage – a to sklo nerozbije,“ dodáva.

    - Reklama -