Depeche Mode, James Bond či indické jedlo. Británia a život poslanca Drobu

    0
    Poslanec za SaS Juraj Droba (Autor: SITA)

    „Do Británie som sa vybral stopom pol roka po páde železnej opony ako 19-ročný fagan s prázdnymi vreckami. Šesť týždňov som makal na stavbe a vrátil som sa na pánka lietadlom (prvýkrát v živote som letel) a s dvetisíc librami v kešeni. Sotva si dnes kto vie predstaviť, koľko pív sa za to vtedy dalo kúpiť v Machnáči,“ nostalgicky spomína poslanec na blogu stránok Denníka N.

    Droba pozitívne hodnotí prínos Británie nielen európskemu kontinentu, ale aj celému svetu. Ďalej podčiarkol aj dobrú spoluprácu s britskými politikmi. „…vždy sa mi s nimi dobre robilo, cítil som sa s nimi viac na jednej lodi, ako so pseudoliberálnymi eurohujermi, a boli mi sympatickí. Obdivujem britskú politiku pre jej praktickosť a priamočiarosť,“ hodnotí saskár.

    Droba ďalej upozorňuje, že chápe výhrady niektorých Britov voči politike EÚ, no zároveň jej na ceste samostatnosťou drží palce. „Chcem veriť, že dnes sa nestala žiadna tragédia. No myslím si, že spolu by to Británii a Európe svedčalo viac, ako od seba,“ dodáva.

    - Reklama -