Blíži sa éra radikalizácie a separatizmu? Poslanec Klus o brexite

    0
    Martin Klus, tímlíder strany SaS pre Zahraničnú politiku a politický systém (Autor: SITA)

    Poslanec vo svojom texte pre portál Aktuálne.sk upozornil na prepojenie slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie a čerstvého brexitu. „Jeho (predsedníctva – pozn. redakcie) úlohou bude v maximálnej možnej miere zachovať tesné väzby Európskej únie k Veľkej Británii, najmä s ohľadom na spoločný voľný obchod, slobodný pohyb kapitálu i osôb. Jasne a jednoznačne odmietnime revanše a pokusy potrestať Britov za vyjadrenie svojho postoja,“ píše Klus v komentári.

    Poslanec pozitívne hodnotí rezignáciu Davida Camerona z premiérskeho postu. Tvrdí, že zodpovední by mali pomenovať svoje zlyhania a vyvodiť politickú zodpovednosť. „Rovnako sa to však týka aj predsedu Európskej komisie, ktorého úrad sa nepochopiteľne spolupodieľal na zhoršení renomé Únie ako takej i vo Veľkej Británii. Doslova hlúpe nápady, ako napr. vykupovanie sa z povinnosti prijať ilegálnych migrantov sú toho typickým príkladom,“ komentuje situáciu Klus.

    Poslanec tiež podotýka, že po prebudení sa z ošiaľu zvaného brexit, príde skutočnosť v podobe vážnej reality. „Reality, v ktorej budú desiatky tisíc našich krajanov v Británii vystavených neistote svojej ďalšej budúcnosti a radikáli výrazne podporení propagandou a konšpiráciami budú naberať na sile,“ dodáva na záver.

    - Reklama -