Poriadny šok: Týždenne ušetríme 350 miliónov libier. Ups, bola to chyba kampane, prehlásil líder brexitu Farage

    0

    Pravičiar a líder kampane za brexit Farage sa dnes v rannej relácii televízie ITV dostal do úzkych po jednej z moderátorkiných otázok. „Tvrdili ste, že keď vystúpime z Európskej únie, týždenne ušetríme 350 miliónov libier. Môžete to garantovať?“ spýtala sa moderátorka a Farage zereagoval pohotovo, ale s nečakanou odpoveďou. „Nie, nemôžem. Nikdy som to nepovedal. Bola to chyba kampane,“ prezradil pravičiar. Kampaň jeho strany informovala, že ušetrené peniaze poputujú do zdravotníctva.

    Faragovo poprenie tvrdení, na ktorých bola do veľkej miery postavená kampaň, vyviedla z miery aj samotnú moderátorku. „Vydržte chvíľku, to bol jeden z hlavných sloganov vašej kampane,“ argumentuje. „Áno, bol. Myslím, že sme spravili chybu. Bola to jedna z chýb, ktorú sme v kampani urobili,“ prehlásil Farage v relácii.

     

     

    “Klamali nás,” píše jeden z používateľov Twitteru na margo Faragových slov. Zdroj: Twitter/Tom Spilsbury

    Moderátorka ďalej poznamenáva, že brexit si zvolilo približne 17 miliónov ľudí a množstvo z nich mohlo voliť na základe tejto propagandy. Po Faragových vyhláseniach sa začali sociálne siete zapĺňať nespokojnými statusmi. „Bolo to napísané na tom prekliatom autobuse a Farage už hovorí, že to bola chyba sľúbiť peniaze do zdravotníctva. Klamali nám,“ kritizuje jeden z používateľov na Twitteri a naráža tak na reklamné slogany, ktoré sa ocitli aj na dopravných prostriedkoch. O problematike informoval portál The Huffington Post.

    Nigel Farage v relácii Good morning Britain prezradil viac o kampani strany UKIP. Zdroj: Youtube/Good morning Britain

    - Reklama -