Kremľu brexit vyhovuje. Bez EÚ sa Moskva teší na dobré vzťahy s Londýnom

    0
    Alexandr Litvinenko na smrteľnej posteli (Autor: SITA)
    Ruská vláda prízvukuje, že napriek tomu, čo sa stalo v Británii, stále trvá na udržaní „silnej a predvídateľnej“ Európskej únie, lebo to je aj v záujme Moskvy. Ruský prezident Vladimir Putin prostredníctvom svojho hovorcu Dmitrija Peskova uviedol, že dúfa v zachovanie dobrých bilaterálnych vzťahov s Britániou. 
     
    „Máme veľmi komplikovanú históriu bilaterálnych vzťahov a nemôžeme povedať, že by boli naši britskí partneri vždy pripravení komunikovať a spolupracovať. Dúfam, že pochopenie pre nevyhnutnosť budovania dobrých vzťahov s našou krajinou pretrvá,“ uviedol Peskov. 
     
    Podľa viacerých pozorovateľov, ktorých cituje aj portál Tribune Express, hrá brexit do karát Vladimirovi Putinovi. Vzťahy medzi Ruskom a Veľkou Britániou sú napäté nielen pre zamrznutý konflikt na východe Ukrajiny či boje v Sýrii. Veľmi dobré nie sú už zopár rokov, od chvíle, keď v londýnskej nemocnici ktosi rádioaktívnym polóniom otrávil a zavraždil kritika Kremľa Alexandra Litvinenka. Podľa kritikov Ruska je za touto vraždou práve Moskva. 
     
    - Reklama -