Mobilná appka mala zachraňovať životy utečencov. Vykľul sa z nej „fake“?

    0
    Loď s imigrantmi sa potopila (Autor: Reprofoto: Marina Militare)

    Používateľ mal vďaka aplikácii k dispozícii časť Stredozemného mora, na ktorú mohol „dohliadať“, a v prípade ak mal podozrenie, že je svedkom pašeráckej činnosti, mohol ju označiť vlajočkou, čím ju aj nahlásil. Za inováciou vášho iPhonu mala stáť aj reklamka Grey Advertising v spolupráci s MOAS-Migrant Offshore Aid station. Aplikácia s názvom I Sea dokonca bola nominovaná na cenu v prestížnej súťaži Cannes Lion.

    S kritikou prišiel aj Patrick Howell O’Neill na portáli The Daily Dot. Ten podčiarkol, že predpoveď počasia, ktorá je súčasťou satelitnej snímky, je tiež „fakeová“ a nezodpovedá realite. Negatívne sa k týmto okolnostiam vyjadrili aj používatelia. „Verím, že táto appka je fake. Je to pekne nechutné. Moja satelitná fotka sa vôbec nemení a je na nej stále to isté,“ píše jeden z nespokojných používateľov na sociálnej sieti Twitter.

    K celej kauze sa vyjadrila aj samotná reklamka, ktorá stála za aplikáciou. Tá v oficiálnom vyjadrení tvrdí, že ide len o testovací mód. Počas tohto testovacieho obdobia by nemalo ísť o satelitné snímky v reálnom čase.

    - Reklama -