Parlament je ako WC. A je načase ho spláchnuť. Do politickej elity sa pustil komentátor

    0
    Rokovacia sála NR SR počas ustanovujúcej schôdze pre VII. volebné obdobie (Autor: SITA)

    Kopečný dianie v parlamente prirovnáva k toalete. „Je to ako na WC. Na WC je smrad vždy o to väčší, keď niekto zabudne spláchnuť,“ poznamenáva komentátor v texte pre Aktuálne.sk. Podľa neho na pôde národnej rady často dochádza k činnostiam a aktivitám, ktoré tam vonkoncom nepatria.

    „Máme tu lídrov strán, ktorí robia z ľudí ministrov preto, že sú poslušní. Máme tu poslaneckých asistentov, ktorým neprekáža zákonom chránené bankové tajomstvo a osobný majetok. Máme tu (ne)politikov, ktorí porúčajú vetru i dažďu, aby udreli na hudobné festivaly. Máme tu strany, ktoré sa vnútorne nevedia dohodnúť a aby sa zhodli na predsedovi, musí kandidovať iba jeden. A tak by sa dalo pokračovať. Až do momentu, keď sa v parlamente začína po sebe vykrikovať či rozsypávať tašky,“ vymenúva Kopečný.

    Zaspomínal na moment, keď pred šiestimi rokmi Nigel Farage povedal, že predseda Rady Európy Herman van Rompuy je charizmatický ako špinavá handra a má vzhľad radového bankového úradníka. „Vtedy sme z Bruselu na chvíľu zacítili záchodový smrad politického primitivizmu a odsúdili to. Na Slovensku ho však cítime bežne a čoraz viac. Niekto zabudol v parlamente spláchnuť. Treba spláchnuť. Pretože aj politika môže mať úroveň,“ dodáva na záver.

    - Reklama -