Proti Brexitu je aj známy islamský radikál z Británie. Tvrdí, že súdy v EÚ sú na jeho moslimských priateľov menej prísne

    0
    Anjem Choudary, ktorý sa preslávil ako šíriteľ radikálneho islamu, založil v Británii dve salafistické skupiny. Obe z nich už zakázali, pretože prezentovali nenávistné myšlienky voči všetkým, ktorí nevyznávali ich vieru. Choudaryho vyšetrujú pre podozrenie z podpory militantov z IS. Známe sú aj jeho silne protizápadné názory. 
     
    Tento šíriteľ radikálnych myšlienok islamu tentoraz zašiel vo svojej rétorike ešte ďalej a prehovoril pre portál Breitbart o tom, ako to vidí s Brexitom. „Británii by bolo horšie mimo (EÚ). Myslím si, že odísť nie je pravdepodobne výhodné z pohľadu moslimov,“ uviedol Choudary. 
     
    Známe sú oslavné výroky tohto islamského radikála na adresu teroristov, ktorí 11. septembra 2001 spáchali útoky na Svetové obchodné centrum v New Yorku. Vo svojich dnes už zakázaných radikálnych kázňach sa modlil aj za to, aby „šaríja  ovládla svet“. Presadzuje aj myšlienku islamského kalifátu, akéhosi superštátu riadeného radikálnym islamským právom šaríja. 
     
    Choudary popiera, že by podporoval takzvaný Islamský štát, ale pravdou zostáva, že Abu Rumaysah, ktorý je preukázateľne jeho blízkym spolupracovníkom, nedávno odcestoval do Sýrie a podľa viacerých zdrojov je z neho ďalší kat militantov z IS, prezývaný „nový džihádista John“. 
     
    Ešte v roku 2013 Choudary rozhlasoval, že „moslimovia odmietajú demokraciu, sekularizmus, slobodu a ľudské práva“. Najnovšie zdôvodnil, prečo je pre moslimov výhodné, aby Británia bola aj naďalej súčasťou EÚ. Podľa Choudaryho sú totiž postoje Európskeho súdu k islamistom miernejšie v porovnaní s tými v ostrovnej monarchii. „Sú tu (v rámci európskej legislatívy) isté princípy a obmedzenia, ktoré zabraňujú stíhaniu islamistov,“ myslí si islamský radikál. 
     
    Choudary v krátkom rozhovore pre Breitbart uvádza, že moslimovia „nemajú dovolené“ podieľať sa na hlasovaní či referende, pretože o suverenite rozhoduje Alah a nie Európska únia alebo Veľká Británia. 
     
    - Reklama -