Nebude pokoj. Premiér Cameron predsa zradil vlastnú stranu. Profesor Tomský o budúcnosti Británie

    0
    Politológ a nakladateľ Alexander Tomský (Autor: Hans Štembera)

    „Krajná pravica v Británii neposilňuje. Briti sú rozumní a majú heslo: Nebyť extrémni,“ poznamenal Tomský na úvod v relácii Českej televízie Udalosti, komentáre k celému prípadu a k obvineniu krajného pravicového extrémistu z vraždy. Hovorí sa však aj o psychickej narušenosti páchateľa. „Preto by sa na ten krajne pravicový výkrik Britain First (Británia predovšetkým, pozn. redakcie), ktorý mal zaznieť, nemal brať až taký ohľad,“ myslí si Tomský.

    Briti sú podľa neho najmenej emocionálnym národom v Európe. „Tie strašidelné scenáre, ktorými hrozí vláda, neberú vážne. Preto prieskumy verejnej mienky sa presúvajú od zostaneme k tomu odídeme,“ dodal Tomský s tým, že základom všetkých argumentov je suverenita.

    Podľa Tomského je teraz jasné, že situácia nahráva tým, ktorí chcú, aby krajina zvolila zotrvanie v Európskej únii. Nech už to však dopadne akokoľvek, Tomský neverí, že bude v krajine pokoj. „Nebude pokoj. Premiér David Cameron predsa zradil vlastnú stranu, ktorá volí výstup z Únie,“ uzavrel Tomský.

    - Reklama -