Trapas ako hrom. Trump nazval Belgicko mestom a potom sa to začalo

    0

    S titulkom, že Trump miluje Belgicko, to “čarokrásne mesto”, odkázala na jeho prejav, ktorý mal v stredu v americkom meste Atlanta.

    “Je to nádherné mesto, krásne miesto s krásnymi budovami. Bol som tam už pred mnohými rokmi,” uviedol Trump na schôdzke Republikánskej strany, ktorá sa konala v hlavnom meste amerického štátu Georgia.

    RTBF pripomenula, že to nie je prvýkrát, čo Donald Trump hovoril o svojej návšteve v Bruseli, hlavnom meste Belgicka. Krátko po teroristických atentátoch v Bruseli Trump vyhlásil, že: “Brusel nie je ten Brusel, aký zažil pred dvadsiatimi rokmi, jedno z najkrajších a najbezpečnejších miest na svete.”

    Používatelia sociálnej siete Twitter si všimli Trumpovo verbálne faux pas a odporučili mu, aby si dal tú námahu a rozpoznal Belgicko ako krajinu a národ a Brusel ako jej hlavné mesto.

    Trumpova súperka o prezidentské kreslo, kandidátka Demokratickej strany Hillary Clintonová, neodolala pokušeniu urobiť si posmech zo svojho rivala a na Twitteri uviedla krátky odkaz: “Belgicko: Obľúbené mesto Donalda Trumpa.”

     

     

    - Reklama -