Brutálny útok otriasol Bruselom. Prívrženci ISIS dobodali transexuála

    0
    Belgickí vojaci a policajti. Ilustračná fotografia (Autor: Igor Kiss)
    Obeť útoku islamských radikálov pochádza z Tuniska a medzi členmi bruselskej LGBTI komunity je známa pod menom Sharky. Transexuál pre belgický portál Het Laatste Nieuws uviedol, že ho napadli, brutálne zbili a dobodali dvaja muži, ktorí sú prívržencami takzvaného Islamského štátu. Po útoku islamských radikálov skončila obeť incidentu v nemocnici s niekoľkonásobnými zraneniami hrudníka.
     
    Celý útok nebol podľa výpovede Sharkyho náhodou. Predchádzalo mu v uplynulých týždňoch údajne viacero hrozieb, ktoré mu priaznivci IS alebo možno priamo jeho členovia adresovali cez sociálne siete. 
     
    Obeť pokusu o vraždu v rozhovore pre belgické médiá uviedla, že čelila represiám a prenasledovaniu už v rodnom Tunisku. Už tam bol Sharky podľa vlastných slov údajne terčom radikálov a ľudí, ktorí prisahali vernosť militantom z Islamského štátu. 
     
    Podľa obete boli útočníci a prenasledovatelia z Tunisu tí istí ľudia. „Povedali mi, že iba čakajú na rozkaz, aby ma pripravili o hlavu. Mám obrovský strach o život, chcem si oficiálne zmeniť meno a požiadať o azyl v inej krajine, kde mi nebude nič hroziť,“ uviedol Sharky pre belgické médiá. 
     
    Muži, ktorí zaútočili na transexuála na predmestí Bruselu, ho prenasledovali celý čas z Tuniska, čo znamená, že sa ako členovia Islamského štátu dostali do Európy bez toho, aby si to všimli bezpečnostné zložky niektorej z členských krajín Európskej únie. 
     
    Belgická polícia potvrdila, že po útočníkoch, ktorí majú napadnutie Tunisana žijúceho v Bruseli na svedomí, intenzívne pátra už od víkendu. Zatiaľ v tejto súvislosti nikoho nezatkla. Útoky proti členom LGBTI komunity sa v Európe objavili už začiatkom roka spolu s pribúdajúcim počtom islamských radikálov. Niektoré nemecké mestá dokonca zaviedli oddelené utečenecké tábory pre LGBTI migrantov, aby predišli podobným útokom.  
     
    Pripomeňme, že bruselská mestská časť Etterbeek, kde militanti z IS zaútočili na spomínaného transexuála, sa nedávno objavila v médiách aj po bombových útokoch na letisko Zaventem a stanicu metra v centre Bruselu. Polícia prehľadávala začiatkom apríla v Etterbeeku viacero bytov a zatkla niekoľko podozrivých. 
     
    - Reklama -