Kaliňák šokuje: Na otázky o Bašternákovi budem odpovedať, až keď Matovič ukáže účtovníctvo

    0
    Minister vnútra SR Robert Kaliňák (Smer-SD) (Autor: TASR)

    “Až pán Matovič, ktorý zničil účtovníctvo deň pred daňovou kontrolou, nám toto účtovníctvo ukáže, tak sa budem rád s vami baviť ďalej,” reagoval Kaliňák na otázky novinárov k fungovaniu firmy či kúpe jeho podielu. Na konkrétne otázky chce v prípade potreby odpovedať tým, ktorým ich náleží klásť.

    Požiadavku na odstúpenie Kaliňák podľa svojich slov zatiaľ od koaličných partnerov či premiéra Roberta Fica (Smer-SD) nepočul. “Všetky podozrenia sme vyvrátili úplne jasne,” povedal. Novinárov kritizoval, že nenapísali, že sa podozrenia vyvrátili. Vyčítal im, že  pravda ich nezaujíma, a preto nemá význam odpovedať im na otázky.

    Zároveň odmietol, že by sa v tomto prípade vyhýbal plateniu zdravotných odvodov. Rovnako popiera, že by svoj podiel vo firme kupoval od Bašternáka podozrivo lacno a že by z neho nadmieru profitoval. “Taká bola ponuka, ja som ju akceptoval, myslím, že je to úplne v poriadku. Nemyslím, že mi to predal lacno,” skonštatoval.

    S Bašternákom nebol podľa svojich slov v kontakte minimálne štyri roky. Nepamätá si, kedy sa s ním stretol naposledy ani ako sa zoznámili. Odkúpenie jeho podielu v B. A. Haus mu podľa Kaliňáka podnikateľ priamo neponúkal. Zároveň opätovne odmietol, že by s ním mal obchodné styky. “Kúpnopredajnou zmluvou vzťah končí, nie začína,” doplnil.

    - Reklama -