Kaliho kauza. Prečo Bugár krčí plecami a šúcha nohami?

    0
    Béla Bugár (Autor: SITA)

    Ako píše Dag Daniš vo svojom komentári na Aktuality.sk, ak Kaliňák podľahne tlaku, ktorý je na neho vyvíjaný, a odstúpi, tak to bude vďaka koaličnému spojencovi SNS, a teda najmä podpredsedovi parlamentu a lídrovi národniarov Andrejovi Dankovi, a taktiež aj vďaka tlaku z jeho vlastných radov, teda skupiny okolo poslanca Petra Pellegriniho.

    Odrazom opačného správania je postoj lídra Mosta-Híd Bélu Bugára, ktorý je súčasťou koaličného štvorlístka. „Ten ešte pred pondelkovou koaličnou radou ako prvý podporil Kaliňáka. Verejne. Vraj to nie je kauza. Lebo Kaliňák všetko vysvetlil. A opozícia preháňa…“ píše Daniš a dodáva, že názor lídra Mosta nezmenil ani fakt, že Kaliňák sa po zatĺkaní verejne obhajoval, že pozná Bašternáka, od ktorého nakoniec prevzal aj firmu B. A. Haus. „A Bugár v ničom nevidel problém. Je to vraj v poriadku. A opozícia je hysterická.“

    Na takúto poslušnosť Bugára sú podľa Daniša tri dôvody. „Bugár neznáša Matoviča a Sulíka. Je posadnutý fóbiou z opozície. Až tak, že stráca schopnosť vnímať politickú realitu,“ píše. Druhým dôvodom sú Ficove hrozby o predčasných voľbách, ktorými pohrozil svojim koaličným partnerom, ak nebudú poslúchať, a tretím dôvodom je, že „Bugár potrebuje Kaliňáka“, pretože jeho ministerstvo prerozdeľuje miesta v regionálnej štátnej správe – aj na juhu Slovenska.

    - Reklama -