Počul som, že sa rozdávajú peniaze za úplný zákaz hazardu, vyhlásil smerácky poslanec

    0
    Martin Borguľa (Autor: TASR)

    Poslanec však zachytil informácie o rozdávaní peňazí za podporu úplného zákazu hazardu v Bratislave. “Je jedno kasíno v Bratislave, ktoré aj napriek zákazu bude mať licenciu do roku 2021. Bude mať absolútny monopol. Sú tu online herne, ktoré tlačia na to, aby sa hazard zakázal, lebo vedia, že 90 percent gamblerov sa presunie na internet a ohromne im stúpnu tržby,” myslí si Borguľa.

    Pre údajné kupovanie hlasov bratislavských poslancov sa dnes na Generálnu prokuratúru obrátila aj Kresťanskodemokratická mládež Slovenska (KDMS). Jej podpredseda pre regionálne vzťahy Miroslav Dragun však tvrdí, že počas celého minulotýždňového mestského zastupiteľstva sa šuškalo o tom, že poslanci, ktorí nepodporia všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o absolútnom zákaze umiestnenia herní v Bratislave, majú dostať nejaký úplatok. “Hovorilo sa najprv o 20.000, potom o 50.000 eur za jedného poslanca,” povedal Dragun. Spoločne s Borguľom sa vo svojich trestných oznámeniach odvolávajú na komentár bratislavského mestského poslanca Jána Hrčku na Aktuality.sk. Podľa neho sa objavili informácie, že cena poslaneckého hlasu za nepodporenie VZN sa údajne pohybovala okolo 50.000 eur. 

    Primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal minulý týždeň na otázku, či boli nejaké poslanecké hlasy kúpené, odpovedal, že sa treba opýtať samotných poslancov. “Počuli ste tie argumentácie, počuli ste, kto a ako hovoril. Každý si bude môcť urobiť svoj názor o tom, kto koho zastupoval,” skonštatoval.  

    Poslanci, ktorí za absolútny zákaz umiestnenia herní v Bratislave nehlasovali alebo sa zdržali, dnes uviedli, že im väčšina v zastupiteľstve znemožnila hlasovať za reguláciu hazardu. Primátora teraz žiadajú, aby predložil návrh VZN v nezmenenom znení, čím vyhovie požiadavke Bratislavčanov, ktorí podpísali petíciu za zákaz hazardu v hlavnom meste. “Upraviť musí len znenie uznesenia k VZN tak, aby bolo rozdelené do štyroch samostatných bodov,” tvrdia. Chcú tak, aby sa osobitne hlasovalo o tom, či sa môžu herne nachádzať v hoteloch, penziónoch, bytových domoch, pohostinstvách, v budovách pre obchod, kultúru či na verejnú zábavu. Úplný zákaz hazardu podľa nich prináša riziko vzniku ilegálnych herní.

    Mesto však presadzuje absolútny zákaz umiestnenia herní na území Bratislavy. Ten však minulý týždeň mestským zastupiteľstvom neprešiel, keď zo 41 prítomných poslancov hlasovalo za zákaz hazardu 24, nehlasovali 12 a piati sa zdržali. Primátor Nesrovnal chce, aby o VZN mestskí poslanci opätovne rokovali a hlasovali.

    - Reklama -