Už žiadne modlitby na školských chodbách. Zákaz pre moslimských žiakov

    0
    Na sociálnej sieti Facebook zverejnila jedna zo študentiek kodanskej školy protestný transparent, na ktorom hovorí jasné nie opatreniu svojej školy. Riaditeľka Inger Margrethe Jensenová uviedla pre dánsky denník BT len toľko, že o opatrení upovedomila študentov, pretože musela predísť incidentom, ktoré sa vraj v škole stávali. 
     
    „Niektorí študenti chceli založiť na pozemku školy modlitebňu a moslimské modlitby začali byť stále viditeľnejšie, pretože v niektorých prípadoch používali študenti na tento účel chodby,“ zdôvodnila opatrenie riaditeľka. 
     
    Kritika študentov aj moslimskej komunity v Dánsku však vedeniu školy nezabránila v tom, aby trvalo na svojich opatreniach. „Náboženstvo a vzdelávanie nepatria k sebe, to patrí do osobného života,“ tvrdí Jensenová zo školy SOPU Hillerød v Kodani. 
     
    Proti opatreniu školy vznikla medzi študentmi petícia, ktorá vyzýva na jeho zrušenie. Iniciovala ju jedna zo študentiek. Tá tvrdí, že pod petíciu zbiera spolu s ďalšími aktivistami podpisy a verí, že „všetci by mali mať rovnaké práva“. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -