Mlátil svoju manželku, bral steroidy a mal rád Star Wars. Aj taký bol islamský vrah z USA

    0

    Mateen pracoval od roku 2007 v jednej z najväčších bezpečnostných agentúr v krajine G4S, ktorá sa okrem iného podieľa aj na ochrane jadrových zariadení. Od roku 2009 býval v trojizbovom byte v meste Fort Pierce so svojou manželkou Sitorou Yusufiyovou, s ktorou sa však po dvoch rokoch spoločného života rozviedol. „Omar vyzeral na prvý pohľad ako normálny človek, ale po pár mesiacoch ma začal biť,“ hovorí Yusufiyová, ktorá sa s Mateenom zoznámila na internete.

    Podľa jej názoru bol Omar psychicky labilný, čo okrem iného pripisuje aj tomu, že v minulosti bral steroidy. „Nebol duševne vyrovnaný. Bol schopný prísť domov a začať ma mlátiť pre úplné maličkosti. Napríklad preto, že ešte nebola vypraná bielizeň,“ zveruje sa Mateenova bývalá manželka s tým, že aj počas ich manželstva vlastnil zbraň a často si nedával pred ústa servítku. Odmieta však hovoriť o tom, či mal jej bývalý manžel konkrétne homofóbne názory.

    Celý text v angličtine vrátane mnohých fotografií nájdete TU


    Aktuálne žil Mateen vo svojom byte s matkou svojho trojročného syna Noor Zahi Salmanovou. Podľa fotografií, ktoré urobila v byte polícia pri policajnej prehliadke, sa Mateenova rodina nijako nelíšila od bežnej americkej rodiny. V detskej izbe viselo na stene niekoľko bejzbalových čiapok a plagáty Star Wars. Aj obliečky na chlapcovej posteli boli v štýle Star Wars, ktorých fanúšikom bol nielen Mateenov trojročný syn, ale pravdepodobne aj sám Mateen.

    Na chodbe bytu visel okrem iného kalendár Walta Disneyho s obrázkami postavičiek ako Mickey Mouse a Minnie Mouse, v ktorom mal Mateen zaškrtnutý 7. jún s poznámkou „Deň D“, v tento deň sa v tomto roku začal ramadán. „Skutočný Deň D sa oslavuje 6. júna. Plánoval teda Mateen pôvodne uskutočniť svoj masaker už o päť dní skôr alebo si len označil deň, keď sa začína ramadán?“ špekuluje Daily Mail a dodáva, že všade po stenách bytu boli zavesené aj klasické rodinné fotografie.

    Okrem Star Wars bol Mateen náruživým priaznivcom posilňovania a podľa mnohých svedectiev bol takmer až posadnutý „údržbou“ svojej telesnej konštrukcie. V jeho byte sa okrem iného našli aj činky. Že bral posilňovanie zrejme až príliš vážne napokon dosvedčujú aj slová jeho bývalej manželky, keď hovorila o jeho užívaní steroidov. Policajti ďalej našli v Mateenovom byte Korán a knihu o prorokovi Mohamedovi. Zatiaľ sa však policajtom nepodarilo objaviť nič, čo by svedčilo o Mateenovej podpore Islamského štátu, ku ktorému sa údajne hlásil.

    - Reklama -