Ako to vyzerá, keď si porovnáme Kaliňákovu kauzu a podobný prípad opozičného poslanca? Ozrejmuje Kollárov križiak v parlamente

    0
    Robert Kaliňák, vicecepremiér a minister vnútra (Autor: Jozef Hübel)

    Poslanec Milan Krajniak, ktorý si rád hovorí aj Posledný križiak, sa vo svojom texte na portáli Konzervatívny výber bližšie pozrel na problemtiku Roberta Kaliňáka, ktorú porovnal so starším prípadom poslanca Grendela. „V júli 2014 zverejnil bývalý spravodajský dôstojník vystupujúci pod krytím fiktívneho blogera informácie o pohyboch na účte v Tatra banke, ktorým disponoval opozičný politik Gábor Grendel. V tomto prípade nevyniesol informácie pracovník Tatra banky. O informácie týkajúce sa účtu opozičného politika Grendela podľa mojich informácií požiadala Spravodajská jednotka finančnej polície. A následne tieto informácie dostal bývalý spravodajský dôstojník, ktorý ich zverejnil,“ pozrel sa bližšie na starší prípad. Ten ďalej upozorňuje, že po jeho zvolení do parlamentu sa osobne stretol aj s prezidentom policajného zboru Tiborom Gašparom, ktorý mu sľúbil, že Grendelov prípad preverí.

    Krajniak ďalej naráža na fakt, že polícia v prípade Kaliňák verzus Rybanič reagovala až neuveriteľne efektne. „V priebehu jedného dňa identifikovali podozrivú osobu, konala sa domová prehliadka, podozrivú osobu zadržali, 15 hodín vypočúvali a vzniesli proti nej obvinenie. Toto všetko dokázala polícia urobiť za jeden deň,“ opisuje pohotovosť polície Krajniak.

    „V priebehu ostatného víkendu som sa však spolu s miliónmi slovenských občanov na vlastné oči presvedčil, že polícia vie vyšetriť nezákonný únik informácií o účte ministra vnútra Kaliňáka v Tatra banke za jeden deň a jednu noc. Preto som si spočítal, koľko dní prešlo od nezákonného zverejnenia informácií o účte v Tatra banke, ktorým disponoval opozičný politik Grendel: K dnešnému dňu je to 707 dní,“ hodnotil poslanec.

    - Reklama -