Ku krvavému masakru v gay klube na Floride sa prihlásil Islamský štát

    0
    Policajti s rodinnými príslušníkmi čakajú na ulici po streľbe v nočnom klube Pulse v Orlande (Autor: TASR)

    Pri útokoch v orlandskom nočnom klube zomrelo 50 ľudí a ďalších 53 bolo zranených. Polícia neskôr útočníka identifikovala ako Omara Mateena, narodeného v roku 1986 v meste Port St. Lucie, ležiacom približne 161 kilometrov juhovýchodne od Orlanda. Viac sme o téme písali TU.

    Ako informuje Rt.com s odvolaním sa na sýrske tlačové agentúry a Amaq News s blízkymi vzťahmi s Islamským štátom, tvrdia, že za útokmi v nočnom klube stojí práve IS. „Ozbrojený útok, cielene namierený na nočný gay klub v meste Orlando v americkom štáte Florida, zanechávajúc po sebe viac ako 100 mŕtvych alebo zranených, bol vykonaný bojovníkom za Islamský štát,“ povedal Amaq.

    Rt.com prináša aj stanovisko floridského senátora Billa Nelsona, ktorý povedal: „Nebolo to potvrdené. Musíme zistiť, aké sú súvislosti, pokiaľ sa dostaneme k detailom.“

    Podľa FBI útočník Omar Mateen hlásal svoju lojalitu voči Islamskému štátu, keď volal na tiesňovú linku 911. V telefonáte sa zmienil aj o bratoch Tsarnaevovcoch, ktorí bombardovali Bostonský maratón v roku 2013.

    - Reklama -